Met nog een maand handel in 2020 en een overheersende positieve ondertoon lijken vele fondsen zich voor te sorteren voor een aantrekkelijke rally richting de jaarultimo. Vooral de goed trenderende fondsen nemen hierin het voortouw. ASML is daar één van. Ik zal de dagchart voor u duiden, want daar wordt een aantrekkelijke koopkans gepresenteerd.

Uptrendfase
Behoudens enkele vergissingen van de stier is er in het algemeen sprake van een positieve trendfase. Hogere toppen en hogere bodems boven een veelal opkrullende SMA lijn, positieve indicatoren met her en der wat lichte correcties, nauwelijks tot geen overspannenheid, de bulls zitten lekker in het zadel. Er liggen geen rode strepen in het veld, All-Time-Highs worden scherpgesteld, tot waar kunnen de bulls reiken?

Nieuwe actiebeweging
Tot voor kort was er sprake van een stabilisatie binnen de uptrend. De koers schoof zijwaarts met circa 355 als spilkoers. Maar daar kwam vorige week verandering in. Er verscheen een breakout candle met de swingteller op +1, een mooie start van een nieuwe upswing, ofwel een vervolg van de uptrend. Vandaag wederom een witte candle met mijn Fast Swingtrader thans in het groen ter bevestiging van de nieuwe actiebeweging van de bulls. Steun ligt op veilige afstand, 351+, terwijl er geen weerstanden zijn, de bulls hebben vrij spel.

Coaching
Voor actieve beleggers herbergt de grafiek een koopkans zolang de koers boven 351+ noteert, er is dus voldoende correctieruimte zonder dat het technische beeld wijzigt. De indicatoren zullen aan moeten geven wanneer het tijd wordt voor een top en een correctie. Een eerstvolgende zwarte candle, mogelijk in de buurt van 380 tot 400, zou hiertoe de eerste indicatie kunnen zijn. Maar ook swingteller en swingtrader kunnen binnenkort indicaties afgeven. Voor nu bezien tot hoever de bullen kunnen reiken.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van ASML

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.