ASML naar 400+?

ASML behoort tot de topfondsen binnen de Dashboard selectie. Het aandeel laat technisch dan ook mooie trends zien, en corrigeert nauwelijks waardoor het soms lastig is om in te stappen. Gewoon alsnog kopen dan maar of toch nog even wachten?. We bekijken de weekgrafiek.

Waarschuwing
Vanaf de top begin dit jaar op krap 293 kelderde de koers terug naar 176+, een verlies van circa 40%. De voorliggende topzone deed keurig dienst als steun, waarbij opvalt dat de SMA ondanks de daling gewoon bleef stijgen. Een snel herstel volgde waarbij er wat haperingen lagen onder de voormalige top, maar al snel deed ASML wat het al jaren doet en dat is nieuwe highs neerzetten. Inmiddels noteert de koers rond 352. De swingteller noteert +9, de candle kleurt zwart en derhalve verschijnt op het Dashboard bij deze rangen en standen een exit signaal. Dat betekent niet dat er paniek in de tent is, er zijn immers verschillende manieren om hier als belegger mee om te gaan.

Coaching
De lange termijn belegger die de rit zo lang mogelijk wenst uit te zitten, kan overwegen een trailingstop onder de laatste bodem te leggen, in dit geval krap 300. Dat is natuurlijk een flink eind weg, maar daar is de laatste maanden de volatiliteit ook naar. Een andere optie is om het Dashboard te gehoorzamen en tussentijds (deels) winst te verzilveren. Na een eventuele tussentijdse correctie, in de ideale chartwereld zo rond 320/330, zijn er eventueel mogelijkheden om de positie weer aan te vullen. En wat als het aandeel gewoon doorstijgt? In dat geval heeft u nog een deel lopen en met een projectie van de laatste downswing ligt het target voor de bulls rond 410, al mag er rond 400 wel een hobbeltje verwacht worden. Kortom, voor nu bezien of de bulls nog verder doorzetten. Het Dashboard geeft in ieder geval een flinke waarschuwing af.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van ASML

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.