Wat een chaos op de daily speelvelden. De beren slaan om zich heen, flinke gaten op de charts, enorme koerszwiepers, turbulentie viert hoogtij. Maar dat kan soms wel eens spannende koopkansen opleveren, zoals thans het geval is op de daggrafiek van ASML.

Groene steunzone
Als ik de dagchart op afstand bekijk dan zie ik de contouren van een trading box opdoemen met circa 650 als onderlijn en 722 als bovenlijn. Flinke koerszwiepers tussen deze krijtstrepen, met vandaag een dappere poging van de bulls om onder in de box te blijven. Met veel gevoel voor dramatiek proberen ze met een witte candle te overleven om daarna koers te zetten naar de bovenkant van de trading range. Dit scenario wordt puur en alleen gevoed vanuit charttechnische bevindingen. Er is nog geen enkele bevestiging vanuit de indicatoren.

Coaching
Een superspannend speelveld met 650 als cruciaal steunpunt. Zolang de bulls met witte candles hier boven blijven, is een opleving naar de 700+ zone een haalbaar scenario. Voor anticiperende koopjesjagers is dit een mooie gelegenheid om een BNP Paribas Turbo Long  aan te schaffen. Rekening houdende met de genoemde krijtstrepen geldt een Risk Reward Ratio van ruim 6 voor het geschetste scenario, dus een Turbo Long 561,50 met hefboom 4,83 zou uitkomst kunnen bieden. Het moge duidelijk zijn dat bij koersvorming onder 650 de Turbo positie terstond wordt gesloten.

Bekijk alle BNP Paribas Turbo’s of Boosters op dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.