In maart 2020 was er de scherpe corona dip op de aandelenmarkten. Deze dip werd vrij snel weggewerkt. In februari 2022 was er de Rusland dip. Deze dip lijkt ook rap geabsorbeerd te worden door beleggers. Marktgedrag, pardon, beleggersgedrag herhaalt zich toch? Hoe het ook zij, de weekchart van ASML toont aan dat de bulls hun draad weer oppikken. Nieuwe koopkansen voor trendbeleggers.

V-spike recovery
Op menig weekgrafiek zagen we in de afgelopen weken een forse afstraffing van de koers. Vallende messen, bulderende beren, maar ook felle stierenstoten als reactie. Dat resulteerde veelal in een zogenaamd V-spike recovery. Bij ASML viel dat allemaal reuze mee. Wel een breakout beweging onder de gemiddelde lijn tot aan 513+, gevolgd door een zogenaamde pullback, waarbij de bulls thans proberen de SMA lijn weer opwaarts te kruisen.

Slippertje van de stier
Als het lukt om met een witte candle deze week boven de SMA lijn te sluiten, waarbij alle indicatoren in een plusstand staan, dan keert de UP status terug op het Dashboard en geeft mijn DBS indicator zelfs een Enter Long coaching aanbeveling. De bulls zijn dan ‘back in business’ en krijgen de gelegenheid de recente uptrend nieuw leven in te blazen. De dip naar 513+ mogen we dan beschouwen als een vergissing van de markt, een slippertje van de stier.

Coaching
Voor trendbeleggers is het een spannende tijd. Als de pullback redelijk naadloos overgaat in een breakout beweging, ofwel de eerste stap in de trendhervattingsfase met positieve indicatoren, dan kunnen zij overwegen nieuwe of additionele koopposities in te nemen. Een rally naar de 777 zone ligt dan immers voor de hand. Mocht onverhoopt de koers weer onder de SMA op 618 duiken, dan wordt een trendhervatting uitgesteld.

Wilt u het vervolg van het koersverloop en de indicator condities en coachings volgen? Ga dan naar mijn website nicoprbakker.nl, daar worden dagelijks de charts ververst.

BNP Paribas Turbo’s en Boosters van besproken titel

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.