Januari gaat de boeken in als super volatiele maand, vooral door de forse berentikken. Maar her en der zetten de bulls een tegenaanval in om verloren terrein terug te winnen. Zo ook op de dagchart van ASMI. Een interessante rebound voor countertrend spelers.

Opleving in de downtrend
Sinds begin dit jaar hebben de beren de touwtjes in handen. Lagere toppen en lagere bodems onder een dalende SMA lijn, in combinatie met negatieve rangen en standen bij de indicatoren, wijzen op een negatieve trendfase. Maar de bulls zetten een tegenaanval in, gevoed door de indicatoren. De swingteller naar +1, de RSI die opveert vanaf de OS-lijn en de DBS naar een goudgele reboundstaaf, inclusief coaching stip. De Fibogrid impliceert een opleving naar de 319 tot 343 zone, toch een leuk countertrend ritje. Bij een lagere top onder de SMA wordt het weer oppassen voor de beer.

Coaching
De indicatoren rechtvaardigen het innemen van een kooppositie, als zijnde een rebound positie ofwel countertrend positie. Met een stop op 280 en een  haalbaar koersdoel van 343 geeft de propositie een Risk Reward Ratio van 2. Dus is het interessant een BNP Paribas Turbo Long positie te overwegen met een hefboom van 2, dit is de Turbo Long 168,50. Het moge duidelijk zijn dat bij koersvorming onder 280 de positie wordt geneutraliseerd. Wacht niet (of nooit?) op het raken van de ingebouwde stoploss van de Turbo, want die ligt vrijwel altijd (fors) lager dan de scenario stop.

Bekijk alle BNP Paribas Turbo’s of Boosters op dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.