In mijn column bespreek ik veelal een aanstaande koopkans, bestemd voor actieve doe-het-zelf beleggers. Dit keer wijk ik daar van af. Ik vraag thans uw aandacht voor de weekgrafiek van ASMI, waarop goed zichtbaar is dat er sprake is van hoogspanning. De koers staat erg hoog en er is sprake van spanning. Het moment om koopposities te neutraliseren komt steeds dichterbij. Uitstappen dus in plaats van instappen. Lees maar verder.

Solide trend
Dat er sprake is van een solide ondertoon behoeft weinig toelichting, de trend is stevig opwaarts. We moeten terug naar februari 2019 toen de meest recente upcross met de gemiddelde lijn verscheen (ja, in maart vorig jaar even er onder geweest), ofwel de start van een stijgende trendfase. Toen stond de koers rond 42,00, nu staat er bijna 220,00 op de borden. Lang leve het motto “The trend is your friend”. De SMA lijn krult fier omhoog, hetgeen een mooie trendmatigheid behelst. Tevens zichtbaar in het proces van hogere toppen en hogere bodems. Sterker nog, ook deze week wordt de ATH weer scherper gesteld. Maar de bomen groeien toch niet tot in de hemel?

Spanning
Er zijn drie indicaties die aansturen op topvorming en afkoeling. Zo is de afstand met de gemiddelde lijn erg groot. Niet alleen visueel maar ook geïndiceerd door mijn oranje MRI candle die aangeeft dat de afstand met de SMA lijn meer dan 3 STD bedraagt, dus uitgedrukt in standaard deviaties, dan weet u genoeg.
Vorige week is een volledige upswing afgerond, met oranje candle, dus dat vergroot de kans op topvorming, na mogelijk nog een extra stierenstootje.
De derde aanwijzing vinden we bij de RSI die ruim boven de dynamische OB lijn staat. Bij een OB downcross zal topvorming worden bevestigd.

Coaching
Trendbeleggers doen natuurlijk uitstekend zaken op dit speelveld. Je kan rustig de SMA lijn volgen en achterover leunen. Slapend rijk worden noemen we dat. Niks mis mee, maar actieve beleggers negeren significante correcties niet. En die zien we regelmatig op deze chart. Waarom dan niet Money Management toepassen en de posities wat verkleinen om vervolgens na de correctie hernieuwde koopposities in te nemen? Dat heet dynamisch beleggen. Sterker nog, gezien de huidige hoogspanning kan er bij de eerstvolgende zwarte candle zelfs overwogen worden short posities in te nemen, want een dip naar 160 tot 150 hangt dan in de lucht.

BNP Paribas Turbo's en Boosters van ASMI

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.