ASMI kerstboom…

Er is veel te beleven op de Damrak dagcharts dankzij de brullende beren en stuiterende stieren. Toenemende turbulentie, her en der wat oververhitting, offensief ingestelde beleggers zullen hier van watertanden. Zo is daar de dagkaart van ASMI, inmiddels uitgegroeid tot een kerstboomchart. Ik zal uitleggen wat ik daarmee bedoel.

Parabolische rally
Als ik terugga naar half juli toen de koers rond 60,00 noteerde, zag ik de swingteller op +1 springen met een witte candle en kleurde de NBTrade Indicator van blauw naar groen. De UP status keerde terug, niet wetende dat zij daarna superrap er van door gingen. In een rap tempo, inclusief enkele gaps tussen de body’s, stoomden zij op naar niveaus tot krap 74,00. Door de snelheid van stijgen, een parabolische beweging, was er al snel sprake van overspannenheid, getuige de oranje MRI (Mean Reversion Indicator) candle’s en de geel gekleurde NBTrade Indicator. Als je zeer gedisciplineerd de swingteller had gevolgd, had je als korte termijn belegger toch een uitstekend resultaat kunnen behalen op de mooi gekleurde kerstboomchart, niet waar?

Nu piek en dip
Maar hoe nu verder? Er zijn duidelijke indicaties van overdreven euforie boven in het speelveld. Elke stap van de stier die nu nog volgt mag gezien worden als kadootje van de markt. Het is wat dat betreft raadzaam om eventuele restant posities scherp te bewaken, want de rechterkant van de kerstboom moet nog worden geplaatst. De piek op 72+, daarna dippen naar 66,00 tot mogelijk 60,00, graag in hetzelfde tempo als de rally naar 74,00 om als zodanig een mooi symmetrische kerstboom te zien.
Dat lijkt vooralsnog het meest waarschijnlijke scenario.

XL en ES?
In termen van Dashboard beleggen, mijn favoriete methode, is er sprake van een XL conditie, ofwel Exit Long, neem afscheid van eerder ingenomen koopposities. Maar gezien de felheid van de beweging zou nu zelfs een ES ofwel Enter Short overwogen kunnen worden. Aan u de keuze.

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.