In maart 2020 was er de scherpe corona dip op de aandelenmarkten. Deze dip werd vrij snel weggewerkt. In februari 2022 was er de Rusland dip. Deze dip lijkt ook rap geabsorbeerd te worden door beleggers. Dit zien we in ieder geval op de weekchart van ASMI, waar al weer een nieuwe uptrend gaande is. Ik zal de verwachte route voor u uitstippelen.

V-spike recovery
Op menig weekgrafiek zagen we in de afgelopen weken een forse afstraffing van de koers. Vallende messen, bulderende beren, maar ook felle stierenstoten als reactie. Dat resulteerde veelal in een zogenaamd V-spike recovery. Bij ASMI viel dat allemaal reuze mee. Wel een breakout beweging onder de gemiddelde lijn tot aan 240+, gevolgd door een zogenaamde pullback en inmiddels een breakout, want de candles staan al weer boven de gemiddelde lijn.

Valse uitbraak
Er staan inmiddels drie witte candles boven de SMA lijn, met thans alle indicatoren in een plusstand, de UP status is weer valide op het Dashboard. Mijn DBS indicator geeft zelfs Enter Long coaching stippen weer. De bulls zijn dan ook ‘back in business’ en krijgen de gelegenheid de recente uptrend nieuw leven in te blazen. De dip naar 240+ mogen we dan beschouwen als een vergissing van de markt, een zogenaamde ‘false breakout’.

Coaching
Voor trendbeleggers is het een spannende tijd. Als het lukt om met witte candles boven de SMA lijn te blijven, met positieve rangen en standen bij de indicatoren, dan kunnen zij overwegen nieuwe of additionele koopposities in te nemen. Een rally naar de 438 zone ligt dan immers voor de hand. Mocht onverhoopt de koers weer onder de SMA op 312 duiken, dan wordt een trendhervatting uitgesteld.

Wilt u het vervolg van het koersverloop en de indicator condities en coachings volgen? Ga dan naar mijn website nicoprbakker.nl, daar worden dagelijks de charts ververst.

BNP Paribas Turbo’s en Boosters van besproken titel

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.