ASM International op grote hoogte.

Een mooie uptrend met hogere toppen en bodems siert de chart van ASM International dit jaar. Er lijkt geen einde aan te komen en er zijn dan ook nog geen duidelijke signalen die wijzen op topvorming. Een blik op de charttechnische ingrediënten om de route te bepalen.

Mooie trend
Op een flinke neerwaartse beweging na in 2018 van 55 naar grofweg 33 is er alleen maar sprake van een uptrendfase voor ASMI met wat ‘normale’ correctiefases. Dit jaar is het charttechnisch een feest voor ASMI. Het verlies van vorig jaar is inmiddels ruimschoots goedgemaakt, waarbij halverwege het jaar de zone rond 55 opwaarts werd doorbroken. Inmiddels noteert de koers net onder de recente top op krap 86.

De sterke performance is tevens goed te zien in vergelijking met de afsplitsingen ASML (blauwe lijn) en BESI (groene lijn) die relatief gezien minder presteren dan ASMI. In de Dashboard statistieken mag het aandeel zich ook tot de toppers rekenen. Zowel op de dag- als weekkaart presteert het aandeel in de UP en Support (rebound) fases uitstekend. Voor Shortposities ten tijde van de Downconditie is de dagkaart beter geschikt. Om short te gaan in correctiefases binnen de uptrend is minder lucratief volgens de Dashboard strategie, een ander exit management is daarvoor wellicht beter geschikt.

Trailing stop
Op dit moment staat de koers dus net onder de recente top op 86, swingteller in de plus, RSI licht divergerend onder de dynamische overbought lijn, de weekly SMA op grote afstand en de daily SMA als begeleider keurig onder de koers. De Up conditie is dus valide en dat betekent dat Turbo Long posities kunnen worden aangehouden zolang de swingteller in de plus noteert. Als alternatief kunt u een trailing stop gebruiken onder de laatste bevestigde (mini) bodem. Om nu nog in te stappen is wellicht wat laat. Correcties kunnen wel gebruikt worden om additionele posities te verwerven. Enig puntje van aandacht is de grote afstand tot de SMA en de lichte divergentie in de RSI. Mogelijk een waarschuwing dat uitputting dreigt. Al met al een positief koersbeeld zolang het patroon van hogere toppen en hogere bodems in stand blijft.

Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van ASM International

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.