Wat zijn de aantrekkelijkste fondsen om in te beleggen? Wat zoeken trendvolgende beleggers? Waar kun je instappen en lekker lang blijven zitten? Juist, sterk trenderende fondsen die een overtuigend opwaarts glooiend koersbeeld tonen. Arcelor Mittal is er daar een van. Maar de koers groeit niet tot in de hemel, dus toch ook een waarschuwende vinger. Ik zal de weekgrafiek voor u duiden

Keren of passeren
Er is sprake van een sterke ondertoon, getuige de serie hogere toppen en hogere bodems boven een fier opkrullende SMA lijn. Daarbij is er tevens sprake van een aanzwellende turbulentie. De spelers ogen wat nerveus in de buurt van de 30-zone, logisch, want sinds augustus 2012 is de koers niet meer boven deze zone geweest. Op de maandchart (zoek die even op in onze Chart Service) is daar reeds viermaal getopt. Dus lijkt het aannemelijk dat de bulls wederom zullen haperen. De indicatoren daarentegen staan stuk voor stuk in een positieve stand, vooral de RSI ligt er ijzersterk bij. Dus de druk op de 30-zone kan worden opgevoerd. Momenteel lijkt wel een iets lagere top op de weekchart in de maak, spannende fase dus.

Coaching
Al met al een interessante fase met 30+ als cruciaal kantelpunt. Gaat het lukken om deze barrière te slechten waardoor er ruimte vrijkomt richting de 60 zone? Dus bij een overtuigende witte candle met slotkoers boven 30+ kunnen trendvolgers overwegen hun koopposities uit te breiden. Weigeren de bulls om uit te breken, hetgeen tot uiting komt met zwarte candles tegen de 30-zone, dan is het raadzaam om zo mogelijk koopposities te verkleinen, want dan loert een afdaling naar in eerste instantie 23+ om de hoek. Al met al een spannende kantelpuntanalyse met 30+ als belangrijk routepaaltje in het veld.

Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming van dit fonds? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.