Het koersbeeld oogt nerveus en wispelturig, veel turbulentie, weinig trendmatigheid. Dus geen mooi speelveld voor trendvolgende beleggers. Hoe kijken zij tegen de grafiek aan? Hoe moeten zij het huidige landschap beoordelen? Ik zal de weekchart voor hen duiden.

Trading karakteristieken
Er is sprake van een afzwakkende ondertoon, want de serie hogere toppen en hogere bodems boven een opkrullende SMA lijn wordt niet voortgezet. Langzaam maar zeker doemen de contouren op van een trading range met 24 tot 23 als steunzone en 30 tot 31 als weerstandzone. De spelers ogen telkens nerveus in de buurt van de 30-zone, logisch, want sinds augustus 2012 is de koers niet meer boven deze zone geweest. Op de maandchart (zoek die even op in onze Chart Service) is daar reeds viermaal getopt. Op de weekkaart wordt het ook steeds lastiger om uit te breken. Thans staat de koers midden in de trading range met lichte minstanden bij de indicatoren. Wie toont binnenkort initiatief om de koers significant van zijn plaats te drukken?

Coaching
Voor trendbeleggers is er momenteel weinig eer te behalen op dit speelveld. De koers moet onder 23+ breken of boven 31+ om de trading range te verlaten en meer trendmatigheid te tonen. Zelfs voor trading range spelers is er geen interessant scenario op te tuigen, omdat de koers midden in de trading box staat. Wacht maar op een overtuigend signaal waaruit blijkt wat de spelers van plan zijn. Dit brengt mij tot de mooie one-liner “There is a time for buying, a time for selling and a time for fishing”.

Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming van dit fonds? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.