Naast sneeuw, ijzel, en vrieskou met wellicht de felbegeerde Elfstedentocht als gevolg, regent het ook weer jaarcijfers deze weken. Op de agenda staat onder andere Arcelor Mittal. Een aandeel dat dagelijks bij onze volgers in de belangstelling staat. We werpen een blik op de maandkaart die mooie klassieke koerspatronen laat zien.

Klassiekers
Ondanks dat er veel mooiere plaatjes zijn te vinden met echte trends, is de chart van Arcelor Mittal op de maandgrafiek er toch ééntje voor in een TA handleiding. Het aandeel produceert immers prachtige toppen en bodems met overduidelijke zijwaartse fases op hogere of lagere niveaus tussen duidelijke krijtstrepen. De ouderwetse steun en weerstand zijn hier dan ook prima bruikbaar. Tekent u ze maar eens in en bestudeer de maand candles eens kritisch.

Voor nu echter een korte update van de status. Vorig jaar een test van de bodem rond 6, waarna  een zijwaartse fase tussen grofweg 6 en 11 volgde. Na de opwaartse doorbraak is nu een niveau bereikt net onder 20 op circa 55% van de brede trading range die op de maandkaart zichtbaar is tussen 6 en 31. Vorige maand een hapering, deze maand weer een witte candle. De swingteller op +8 als teken dat er lange tijd een opwaartse swing zichtbaar is. De stijgende tendens ten opzichte van de Sector geeft aan dat Arcelor de laatste tijd beter presteert dan veel van zijn sectorgenoten.

Coaching
Er ligt ruimte voor een verdere stijging richting 25, de onderkant van de handelszone van 2018. Onder circa 17 is er ruimte voor een afdaling richting de zone 11/12. Rond de jaarcijfers is het echter altijd spannend. Vallen ze mee of tegen? Wat is er in geprijsd? De markt zal het wel laten zien, u kunt wel rekening houden met een wat hogere volatiliteit. Voor nu zijn de routepaaltjes in ieder geval duidelijk.

Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van deze fondsen

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.