Meestal schets ik het liefst diverse scenario’s als het om de beurs gaat. Ik wil van te voren immers weten wat mijn ‘kosten’ zijn als het misgaat en het voorkomt dat je wellicht een te rooskleurig beeld vormt over het mogelijke koersverloop. Het blijft immers de kunst om neutraal te observeren wat er zich charttechnisch afspeelt. Voor Arcelor Mittal deze week een blik op de maandgrafiek waar mooie koersswings zichtbaar zijn. Flinke bewegingen bieden regelmatig kansen voor turbo Long en/of turbo short spelers waarbij op dit moment de Long spelers in het voordeel zijn.

Oude bodem
Recent werd de bodem van 2016 rond 6+ aangetikt waarna een rap herstel volgde en de koers de afgelopen maanden tussen grofweg 8 en 11 bewoog. In percentages zijn dat flinke stappen, maar als we de maandgrafiek goed bekijken is sowieso wel duidelijk dat Arcelor lekker volatiel is. Op dit moment is op het Dashboard de herstelconditie van kracht, maar de koers beweegt midden in Fibonacci gebied. Het scenario ‘keren of passeren’ dient zich daar dan ook aan en dat betekent dat er dus voor zowel Turbo Long als Turbo Short spelers wellicht mogelijkheden liggen.

Coaching
Op dit moment gaan de bulls dus nog aan de leiding. Long posities kunnen worden aangehouden. Het is wel van belang dat de 50% Fibonaccizone en de weekly SMA rond 12 snel opwaarts worden gepasseerd. Daarna liggen de oude bodems die samenvallen met het 61.8% Fibonacci niveau op de kaart. Echter, als Arcelor net als voorgaande jaren de top- en bodemzones respecteert, dan is enige topvorming daar goed mogelijk. In dat geval kunnen Turbo Long spelers wellicht hun winsten veiligstellen en hebben Turbo shortspelers de mogelijkheid zich te positioneren voor een kort ritje omlaag. Zover is het dus nog niet. Voor nu is het zaak de huidige herstelfase kritisch te blijven volgen. (WdB)

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van ASML

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.