Arcelor achtbaan nadert de top

Arcelor laat het laatste jaar een sterke stijging zien. Op de kaart is een hele brede range zichtbaar waarbinnen flinke opwaartse en neerwaartse swings het koerslandschap bepalen. Inmiddels wordt een belangrijke topzone genaderd. Zit er nog meer in het vat of wordt het tijd om wat winsten te verzilveren? Ik neem u mee voor een ritje in de Arcelor achtbaan.

Achtbaan
Indien we uitzoomen op de maandkaart is goed zichtbaar dat de 30 zone in het verleden vaak voor weerstand heeft gezorgd. Daarnaast is de stevige range zichtbaar tussen grofweg 6 en 30 euro, dat is nogal een breed speelveld. Daarbinnen is de achtbaan rit goed zichtbaar met op de maandkaart mooie patronen van toppen en bodems waarbij prijszones keurig getest worden. Dat geldt althans voor de periode 2016 tot 2020. Het laatste jaar lijkt op de maandgrafiek wel een dikke streep omhoog zonder noemenswaardige terugval. Daar zou nu wat verandering in kunnen komen. De 30 zone, in het verleden een flinke weerstand, wordt genaderd. Toch is op de weekkaart alweer te aanschouwen dat de adempauze van de afgelopen weken opwaarts wordt verlaten. Een verdere stijging lijkt dan ook aanstaande.

Coaching
Voor trendbeleggers met koopposities is het wellicht zinvol om deze aan te houden, met een trailingstop ter overweging. Is het dan geen tijd om winst te nemen rond 30? Dat weet je eigenlijk altijd pas achteraf. De trailingstop heeft als voordeel dat de trend tot in de eeuwigheid kan worden uitgezeten. Het alternatief is om winst te nemen op 30 en bij een verdere stijging opnieuw in te stappen met het risico dat u de boot mist of een flinke winst laat lopen. Een afdaling in de achtbaanrit lijkt voorlopig nog niet aan de orde, zolang het patroon opwaarts is, kijken we naar hogere koersen voor Arcelor. Hou er desgewenst rekening mee dat de cijfers eind van de week de pret kunnen verstoren.

Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming van dit fonds? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.