Er zijn fondsen die keurig in een trend bewegen, dat zijn trending fondsen. Er zijn ook fondsen die een trading range laten zien, ofwel een box met duidelijke randen waartussen de koers heen en weer zwiept. Dat is het geval bij Arcadis, waarbij de koers onder in de box beweegt. Dus een koopkans, lees maar verder.

Trading range
Een trading range kenmerkt zich door min of meer gelijke bodems en gelijke toppen, waardoor er horizontale steun en weerstand zichtbaar wordt, waartussen de koers heen en weer beweegt. Men noemt het ook wel een zijwaartse koersbeweging, een congestion area, ik noem het ook wel de box. Voor trendbeleggers is dit geen interessante koersfase, want er wordt per saldo geen richting getoond, hetgeen bij een trendfase uiteraard wel het geval is. Voor range spelers daarentegen is het een prima speelveld om relatief korte ritjes te maken.

Koopsignalen
Koersvorming onder in de box met witte candles kan de setup vormen voor een kooppositie. Als dan ook de swingteller op -9 staat en de witte candle aan een oplopende SMA lijn kleeft, kan dat de trigger zijn om koopposities te openen. De Swingtrader geeft nog rode staafjes af, ter illustratie van relatief lage koersen. Binnenkort zullen er groene staafjes verschijnen, zo is de verwachting, hetgeen het geschetste scenario zal bevestigen. Dan kunnen de bulls opstomen naar de bovenkant van de box op krap 31,00. U ziet aan de ingetekende RR balk dat de Risk Reward Ratio uitstekend is als er nu koopposities overwogen worden.

Turbo Long
Als je als actieve Turbo belegger wilt profiteren van de verwachte opleving, kun je overwegen een BNP Paribas Turbo Long aan te schaffen met een ruime stoploss onder de boxlijn op 28+.  De Turbo Long met stoploss op 26,68 met een hefboom van 6,25 is te overwegen. Klik op onderstaande button als u actie overweegt. Uiteraard bent u vrij een andere BNP Paribas Turbo te kiezen.

Het moge duidelijk zijn dat het geschetste scenario komt te vervallen onder 28+, dan ook overwegen de aangeschafte Turbo op te ruimen en niet te wachten totdat het stoploss niveau op 26,68 wordt aangetikt.

Ter overweging de volgende BNP Paribas Turbo
Bekijk all BNP Paribas Turbo’s op dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.