Apple onverstoorbaar koerslandschap

Vraagt u zich wel eens af waar de digitale privacy grens ligt? Microsoft, Google en Dropbox analyseren onder andere (uw) onlinedata in de Cloud. Visa verkoopt data en over Facebook Meta en privacy hoeven we het al helemaal niet te hebben. Tja, waar ligt de grens? Ergens tussen ‘analyse voor commercieel gebruik’ en ‘analyse ten behoeve van veiligheid en anti-terrorisme’? Eigenlijk is het niet te overzien. Als grote partij lijkt Apple overigens nog netjes om te gaan met een deel van uw data, ze doen naar verluidt geen analyse van uw data in de iCloud. En ze introduceerden hun ‘Private Relay’ functie, die nu echter onder vuur ligt aangezien de Telecomproviders nu ‘essentiële data’ missen. Apple dus onder vuur, maar heeft dat invloed op de koers, of trekt de markt zich er als vanouds niets van aan? Een blik op de week- en maandgrafiek, tijd voor wat eenvoudige koersdata.

Bewegelijk
Eén blik op de kaart is voor het geoefende analyse oog eigenlijk al voldoende. Er is sprake van een sterke uptrend. Vanaf 2019 is daarbij een steilere opmars zichtbaar, daarin uiteraard de Covid-dip die keurig binnen de volatiliteit van het aandeel paste. Daarna ging het rap van krap 53 naar 140, terug naar 100+ en weer door. Aan bewegelijkheid dus geen gebrek, het zijn immers nogal grote stappen. Recent bereikte het patroon van hogere toppen en hogere bodems een top op 182+, waarna een correctie volgde. Inmiddels kleurt de weekcandle weer wit en staat de DBS op de weekkaart weer in het groen met een stip als teken dat de opmars een vervolg kan krijgen.

Coaching
Alles in de plus, dus er lijkt weinig aan de hand en koopposities zijn dan ook gerechtvaardigd volgens het Dashboard. Enig punt van aandacht is de grote afstand tot de SMA-zone, die de trend tot op heden keurig volgt. Een diepere correctie richting 140 lijkt dan ook niet ondenkbaar als verkoopdruk de overhand krijgt. Voorlopig lijkt er echter geen vuiltje aan de lucht, maar wellicht toch strak blijven navigeren in dit gelukkig eenvoudige koersdata landschap.

Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming van dit fonds? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.