Aperam terug naar het middenveld?

Voor klusjes geef ik doorgaans de voorkeur aan het gebruik van roestvast staal. Ik vind het niets als dingen al roesten als je ze geleverd krijgt, of als ze een jaar in gebruik zijn. Ik ben dan ook een fan van roestvast staalfabrikant Aperam, al moet ik het aandeel vanwege de koersontwikkeling maar laten liggen. Toch is er nu weer een technisch lichtpuntje te bespeuren.

Flinke swings
In vergelijking met de periode 2019/20 is Aperam terug bij af nu de koers rond 28+ noteert. Als we kijken naar de laatste vijf jaar dan staat er een brede trading range op de maandkaart tussen grofweg 20 en 55 met daarbinnen een paar grote swings, keurig voorzien van patronen met hogere of lagere toppen en bodems. Eind vorig jaar werd er nog getopt rond 56+, maar dit jaar is er sprake van een ruime halvering en werd de bodem recent op 23.55 genoteerd. Is dat dan ook het low voor dit jaar? Met nog krap twee maanden te gaan, heeft het er voor nu alle schijn van. De dalende koersbeweging is charttechnisch immers doorbroken en op het Dashboard staat op de weekgrafiek de rebound conditie vermeld. Hoe ver kan het herstel reiken?

Coaching
Er ligt ruimte voor een opmars naar krap 33, de voorliggende top en daarna richting de zone rond 35/37, daar ligt op de grafiek een belangrijke bodemzone vergezeld van de daily en weekly SMA. Het is tevens het middenveld van het brede speelveld. Mocht er echter vroegtijdig een lagere top gevormd worden, dan bestaat de kans dat de dalende trend alsnog een vervolg krijgt. Daarvoor moet dan ook de bodem rond 23+ gepasseerd worden. Dat is echter nog niet aan de orde. Voor nu kunnen rebound posities worden overwogen tot er signalen van topvorming zichtbaar worden en het wellicht tijd wordt om wat rebound winsten af te romen.

Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming van dit fonds? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.