Januari 2022 gaat straks de boeken in als een super volatiele en nerveuze beleggingsmaand. Forse koersuitslagen, flinke berentikken, maar ook dappere herstelpogingen. Zoals op de weekchart van de AMX index, het lijkt wel een trampoline voor de bulls. Ik zal een en ander duiden.

Van trend naar trading range
Als ik de spelregels hanteer die bij het fenomeen marktclassificatie behoren, dan stel ik vast dat het marktbeeld langzaamaan overgaat van een trend naar een trading range. Het proces van hogere toppen en hogere bodems boven een oplopende SMA lijn maakt plaats voor een serie gelijke toppen en gelijke bodems, keurig onderstreept met de groene steunstrepen en rode weerstandstrepen op respectievelijk 1000+ en 1115+. Een en ander impliceert dat de index zijwaarts gaat zigzaggen tussen de groene en rode strepen.

Trampoline
Het lukt nu voor de derde  maal om op te veren vanaf de 1000+ zone, marktgedrag herhaalt zichzelf, toch? Of komt het door het mooie ronde getal? Hoe het ook zij, de spelers respecteren de TA regels die gelden in een trading range, telkens opveren vanaf de steunstreep. Lekker trampoline springen, nu richting de bovenkant van de range.

Coaching
De indicatoren kunnen het volatiele trampoline springen niet bijhouden, dus die laat ik even links liggen. Volg de candlesticks tussen rood en groen en stel vast, mede aan de hand van de candle kleur, wanneer er een draai komt in het sentiment binnen de range. Daar pas je de positie op aan als je als range speler het spel wil spelen.

Wilt u het vervolg van het koersverloop en de indicator condities en coachings volgen? Ga dan naar mijn website nicoprbakker.nl, daar worden dagelijks de charts ververst.

BNP Paribas Turbo’s en Boosters van besproken titel

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.