AMG rijp voor een rebound

Met nog één volle handelsweek te gaan willen actieve beleggers nog wat extra puntjes scoren met fondsen die er nog een eindejaarsrally uit willen en kunnen persen. Ik heb een kandidaat gevonden voor anticiperende koopjesjagers, te weten AMG. Ik zal de dagkaart duiden en aangeven wat de kaart herbergt richting de jaarultimo.

Korte termijn daling
Op de dagkaart zie ik een gestage daling onder de gemiddelde lijn met overwegend zwarte candles, zo nu en dan afgewisseld met een witte kaars. Swingteller in een minstand, de RSI ruim onder de 50-lijn, de beren hebben de touwtjes in handen, zo lijkt het. Maar de bulls slijpen hun messen om verloren terrein terug te winnen. Zij sorteren voor op een rebound naar mogelijk de Fibo zone op 22+ tot krap 23,00. De RSI heeft immers onlangs een OS upcross laten zien, terwijl mijn NBTrade Indicator kleine groene staafjes laat zien. Maandag kan de swingteller in een plusstand springen, altijd een lekker windje in de rug van de bulls.

Anticiperende koopactie
Goed, bodemvorming is gaande, bulls mogen opveren naar 22+ of hoger, spike steun op 19,96 moet daarbij wel intact blijven, hoe kun je daar van profiteren? Anticiperende koopjesjagers ruiken hun kansen en openen alvast wat koopposities, in de veronderstelling dat komende week de bulls hun slag zullen slaan. De defensief ingestelde belegger wacht op bevestiging middels een positieve swingteller  met witte candle. Aan u de keuze wat te doen. Of bent u van mening dat de beren alsnog genadeloos zullen toeslaan? Dan doet u uiteraard niet mee met de verwachte rebound.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van AMG

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.