Herstelfase in AMG.

Regelmatig bereiken ons vragen over AMG. Zo is men benieuwd naar de effecten van het aantal uitstaande shortposities en de inkoop van eigen aandelen door AMG. En zo zijn er uiteraard vele punten die positief of negatief op de koersvorming kunnen uitwerken. Maar is het charttechnisch al tijd om aankopen te doen, of vertelt de koersontwikkeling dat het aandeel nog lager kan? Een blik op de weekgrafiek.

Flinke afdaling
In de topjaren vanaf 2009 bleef het aandeel fors achter. Vanaf 2012 kabbelde het wat boven 5 euro, waarna het vanaf 2016 een grote vlucht nam, tot er uiteindelijk ruim 52 op de borden stond halverwege vorig jaar. Een lagere top op 45+ kondigde een trendbreuk aan, die niet veel later volgde. In een patroon van lagere toppen en lagere bodems zakte de koers verder en recent is er een bodem geplaatst op 21,72. Enig herstel is zichtbaar, maar is het reeds tijd voor aankopen?

Strak navigeren
De daily en weekly SMA dalen, lagere toppen, lagere bodems, swingteller +2 en de RSI onder 50. Op het Dashboard prijkt reeds de Support conditie als teken van herstel. De koers tikte afgelopen week de oude bodemzone aan rond 26, waar opnieuw verkoopdruk zichtbaar werd. Een flinke spriet aan de bovenkant van de weekcandle is in de maak. Wat nu? Bij zwarte candles worden offensieve shortspelers nog uitgenodigd voor het innemen van (bescheiden) posities. Voor een koopoverweging lijkt het nog wat te vroeg. Daarvoor zou ik graag eerst een hogere bodem zien als inleiding voor een verdere rebound. De zone rond 26 lijkt daarbij tevens van belang omdat het patroon van lagere toppen, daarboven averij oploopt. Voor nu dus eerst maar even afwachten wat de markt de komende week in petto heeft. Shortspelers lijken nu immers nog de overhand te houden. Bij bodemvorming in de zone 23/24 op daggrafiek is het daarnaast nog ruim op tijd om tot koopacties over te gaan.

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.