Langzaam maar zeker vergroten de beren hun grip op de charts. Weekkaarten zien er veelal troosteloos uit, op de dagkaarten zien we aanzwellend negatief sentiment. Maar er zijn ook dagkaarten die nog wel een positieve ondertoon ten toon spreiden. Dit zijn de lichtpuntjes in het berenveld. Alfen toont een dergelijke grafiek, ofwel een koopkans voor actieve beleggers. Ik zal de verwachte route voor u uitstippelen.

Steile uptrend
In maart ging, na de Corona tik, een positieve trendfase van start die nu nog gaande is. De koers beweegt immers met steile moves boven een fier opkrullende gemiddelde lijn. Regelmatig worden dan ook volledige upswings weergegeven als indicatie van overheersend bullish sentiment. Onlangs werd er een relatief hoge top geplaatst op 65+, hetgeen gepaard ging met oranje MRI candles, OB readings in de RSI en de swingteller op +9. Tijd voor een gezonde afkoeling.

Hervatting uptrend
De afkoeling mag worden gezien als normale correctie binnen de uptrend, teneinde de overspanning boven in het veld weg te poetsen en de afstand met de SMA lijn te verkleinen. Bodemen op of boven de gemiddelde lijn is dan het signaal waaruit blijkt dat de bulls de handschoen weer oppakken om de trend te vervolgen. Welnu, met een steunlijn op 50+, een positieve swingteller, een RSI boven de 50-lijn en dus een UP status op het Dashboard, ziet het er naar uit dat de trend een nieuwe impuls krijgt.

Koopkans
Zolang de swingteller doortelt in een positieve stand en de koers boven 50+ noteert, het liefst met witte candles, is een actiebeweging van de bulls het meest waarschijnlijke scenario met 65+ als haalbaar koersdoel. Dit impliceert een uitstekende Risk Reward Ratio als actieve beleggers koopposities overwegen.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van ALFEN

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.