Eind maart vindt er een herweging plaats van de drie NL beursbarometers, waardoor er fondsen verschuiven van het ene naar het andere universum. Zo promoveert Alfen van Smallcapper naar Midkapper. En dat is terecht, althans charttechnisch gezien. Een uitstekende grafiek, uitermate goed geschikt voor trendvolgende beleggers. Ik zal een en ander toelichten.

Mooie uptrend
Dat de ondertoon op dit speelveld goed is, blijkt uit een aantal technische bevindingen. Zo is er al geruime tijd sprake van koersvorming boven een fier oplopende gemiddelde lijn. Deze trendvolgende indicator is natuurlijk leidend voor trendbeleggers. Er is sprake van een goed proces van hogere toppen en hogere bodems, ook kenmerkend voor een trendfase. Bovendien worden er regelmatig volledige upswings neergezet door mijn swingteller. De RSI werkt ook prima mee aan voldoende trendmatigheid op het veld met zijn dynamische Oversold lijn die vastgeplakt zit op de 50-lijn. Kortom, alles wijst in de richting van de bulls.

Correctie
Toch is het niet allemaal rozengeur en maneschijn. Recent werd er getopt op 94+, waarna een gezonde correctie volgde. De afstand met de SMA lijn was ook groot, dus even terug naar de sleepkabel was een logische volgende stap. Deze correctie lijkt op te drogen rond de eerste Fibo retracementlijn op 64+, ruim boven de gemiddelde lijn. Swingteller staat nog in een correctiestand, maar wel met een witte candle, bodemstampers dus in actie, mede gevoed door de RSI die een OS-Upcross wil laten zien.

Coaching
Nu er bodemstampers in actie komen om de trend te valideren, zijn er wat anticiperende koopkansen voor trendvolgende beleggers. Zij willen profiteren van een aanstaande opleving en hervatting van de uptrend richting de 90+ zone. Wellicht wacht u op meer bevestiging, aan u de keuze. Zolang het lukt om witte candles te produceren, voeren de bulls de regie. Niet eerder dan onder de SMA lijn op 50+ zullen zij hun grip verliezen, dus er is voldoende ruimte voor eventueel een extra aanloopje.

BNP Paribas Turbo's en Boosters van Alfen

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.