Op menig dagchart gaat het er nogal wild aan toe, beer en stier strijden heftig om terrein te winnen, met zo nu en dan wat overshooting onder in het veld. Zo is dat thans het geval op de dagkaart van AKZO, hetgeen een spannend steunscenario oplevert, ofwel een koopkans voor koopjesjagers.

Overshooting
Recent is er getopt bij 108+, waarna een normale correctie volgde, een afkoeling richting de SMA lijn die rond 104 in het veld ligt. Daar zou de correctie opgevangen moeten worden, maar de bullen trapten te laat op de rem. De koers schoot onder de gemiddelde lijn, swingteller een tandje lager naar -7, maar de RSI onder de dynamische OS-lijn en de swingtrader inmiddels met vier rode staafjes. Dit lijkt op enige overshooting, de bulls aan een zijden draadje, maar ze kunnen overleven.

Randje ravijn
Vandaag wordt geprobeerd om met een witte candle op te veren vanaf de groene steunstreep en laatste reddingsboei voor de bulls op 102,25. Dit is echt een ‘randje ravijn’ situatie, de bulls moeten zich nu vermannen en rap boven de SMA lijn terugkeren om een downtrend af te wenden. Dan terugkeren naar de Fibo grid rond 104+ tot 105+, dan kunnen ze rustig ademhalen en zelfs de trend een nieuwe impuls geven. Maar bij een zwarte candle met slotkoers onder 102,25 zullen de beren genadeloos toeslaan met flinke tikken tot mogelijk de 90+ zone.

Coaching
Voor offensieve koopjesjagers herbergt de grafiek een superspannend steunscenario met duidelijke kantelpunten, waarbij met name het 102,25 kantelpunt van cruciaal belang is. Nipt hieronder vervalt het scenario, dus je kunt overwegen mee te spelen met een BNP Paribas Turbo Long met een stoploss op 99,10 met een redelijk hoge hefboom van ruim 9, dit past wel bij deze spannende propositie. Het scenario heeft iets van ‘alles of niets’ in zich, dat mag, koopjesjagers realiseren zich dit. Vindt u dit te eng, dan wacht u aan de zijlijn op meer bodemstampers.

Ter overweging de volgende BNP Paribas Turbo of Booster
Bekijk alle BNP Paribas Turbo’s of Boosters op dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.