Het gaat er nogal wispelturig aan toe op de daily speelvelden. Stevige correcties, dappere stierenstootjes, sprieterige candles en zwiepende indicatoren. Het wordt de beleggers niet makkelijk gemaakt. Maar voor dynamisch ingestelde actieve beleggers biedt de onstuimigheid juist kansen. Voor hen duid ik de dagkaart van AKZO, waar thans een spannende koopkans zich aandient.

Forse berentikken
Krap twee weken terug noteerde de koers nog ruim boven de 90+ zone. Maar met een Bearish Engulfing patroon werd een correctie aangekondigd die uiteindelijk vijf  zwarte candles opleverde en een koersval naar de SMA lijn op 85+. Normaal gesproken fungeert de SMA lijn als dynamische trendlijn en vangnet voor de bulls. Zou dat nu weer het geval zijn? Vandaag wordt in ieder geval geprobeerd een witte candle te produceren, zo mogelijk als kleefcandle.

Overlevingsstrijd
De NB Swingtrader geeft kleine rode staafjes weer, ter illustratie van overspannenheid onder in het veld. Vergelijk het met de OS readings bij de Dynamische RSI. Ik heb eerder uitgelegd dat mijn Swingtrader zowel trend als sentiment in beeld brengt. Welnu, rode staafjes mogen vervangen worden door blauwe of meteen groene staafjes, dat zal bodemvorming en de terugkeer van de bulls aankondigen. Kortom, een spannende overlevingsstrijd door de bulls, die na de huidige witte candle met meer witte kaarsen moeten komen boven de SMA op 85+, dan zijn ze gered.

Offensieve koopkans
Mits de koers met een witte kleefcandle aan de SMA blijft hangen, zijn er anticiperende offensieve koopkansen voor koopjesjagers. Een hervatting van de uptrend richting 90+ is dan goed mogelijk. Of kiest u voor een reagerende strategie en wacht u op meer wit boven de SMA? Aan u de keuze, succes!

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van AKZO

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.