Wat een nerveuze koerssprongen op het Damrak. Ik moet meteen denken aan een van mijn one-liners “In de kolkende massa van angst en hebzucht leveren emotie en ratio een verbeten strijd om de heerschappij”. Zo ook op de dagkaart van AKZO waar de bulls alle zeilen bijzetten om een dalende trend af te wenden. Het ziet er naar uit dat zij overleven en vanuit een bijzonder benarde positie hun grip gaan vergroten.

Negatieve overgang
Volgens de regels van het Dashboard beleggen is er sprake van een negatieve overgangsfase omdat de candles onder de SMA lijn bewegen met de swingteller in het rood. Een duidelijke poging van de beer om de trend te draaien en het initiatief naar zich toe te trekken. Maar de bulls laten zich niet makkelijk verjagen. Sterker nog, het ziet er naar uit dat zij het tij gaan keren en dat komende week de beren zullen afdruipen. Hoe dat zo?

Return of the bulls
Hoezo afdruipende beren? Welnu, de swingteller staat op -9 met een witte candle, terwijl de RSI een scherpe OS-upcross laat zien. Bovendien toont mijn NBTrade Indicator weer een positief staafje, dus al met al voldoende signalen waaruit blijkt dat de bulls willen voorkomen dat de beren de regie gaan voeren. Maar de SMA lijn op 88,60 moet overtuigend worden gepasseerd om dan vast te kunnen stellen dat de huidige dip naar 86,75 een vergissing van de stier was.

Anticiperen en reageren
Voor de offensief ingestelde belegger zijn er nu reeds koopkansen. Zij anticiperen op de terugkeer van de bulls in het veld. Trendbeleggers mogen aanhaken als de SMA lijn wordt gepasseerd. Zij kunnen daarop anticiperen en mogen reageren als de bulls doen wat wij van hen verwachten.
Voor alle spelers geldt dat bij koersvorming onder 86,75 anticiperende en reagerende koopposities moeten worden opgeruimd. Maar dat had u natuurlijk als gedisciplineerde belegger al begrepen.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van AKZO

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.