Als u een voetballiefhebber bent en de Nederlandse clubs toejuicht, dan heeft u een slechte wedstrijd met Ajax achter de rug. Een 1-6 nederlaag, de grootste sinds 1964. De spelers afgedroogd, zo ook de koers van het aandeel. Heeft het nog zin om aandeeltjes Ajax in portefeuille te hebben? Ik zal de weekchart voor u duiden, want die herbergt het antwoord.

Dalende trendfase
In 2021 noteerde het aandeel rond 16 Euro, toen was Ajax nog landskampioen. Daarna kalfde de koers flink af, de trend draaide neerwaarts, nog een rare uitschieter naar 14,50 in augustus dit jaar (had Ajax iets gewonnen?), maar daarna rap onderuit tot thans circa 11,50 aan toe. Het lijkt wel of het koersverloop gelijke tred houdt met de prestaties op het veld. Interessante vraag daarbij is of de koers leading is. De beurs loopt toch ook altijd vooruit op economisch herstel? Dus een koersherstel zal betere prestaties op het veld opleveren?

Bodemvorming aanstaande?
Charttechnisch zou er gebodemd kunnen worden rond 11,60/50, net zoals dat in juni dit jaar het geval was. Toen volgde een mooie opleving naar 14,50, dat was teveel van het goede, een vergissing van de markt. Maar nu wederom opveren naar de SMA lijn rond 13,50 is haalbaar, mits er komende week een witte candle wordt geplaatst. Dat kan de opmaat zijn, of de voorzet zo u wilt, voor een interessante counter-aanval vanuit het stierenkamp. Willen de bulls echt goed scoren, dan zullen ze boven de SMA lijn moeten prikken.

Trouwe beleggers
Trouwe aanhangers van de club zullen nooit afhaken, maar of dit ook geldt voor trouwe beleggers, vooral de trendvolgers, is de vraag. Zij zien immers geen mooie resultaten op het beleggersveld. Voor hen is het te hopen dat het tij zal keren, hetgeen boven 13,50 het geval kan zijn. Als de prestaties op het speelveld dan ook ten goede keren, is iedereen weer blij, spelers, aanhangers en beleggers.

BNP Paribas Turbo’s en Boosters van dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.