Het is een superspannende fase op de aandelenvelden. Enerzijds zien we dappere overlevingspogingen op de dagcharts, anderzijds zien we de afrondende rebounds op de weekkaarten. Wat is nu leidend? Lang gaat voor kort, maar ik wil toch de aandacht vragen voor een offensieve of voorwaardelijke koopkans op de dagchart van AirFrance KLM.

Indicaties van steunvorming
U heeft allemaal de enorme opmars in de koers tot 6,484 meegemaakt met daarna de net zo rappe afdaling, waardoor een V-spike beweging overbleef op de dagkaart. Terug bij af zou ik zeggen, met thans enkele indicaties van steunvorming, of bodemvorming zo u wilt. Zo is daar de SMA op 4,57 die als dynamische trendlijn de bulls in de race moet houden. Afgelopen vrijdag is er een Bullish Engulfing patroon geplaatst als eerste aanzet hiertoe, vandaag nog niet een overtuigend vervolg. Steun op de onderste lijn van de Fibo grid, als ook de RSI op de 50-lijn sturen eveneens aan op bodemvorming op de plek waar je dat mag verwachten.

Voorwaardelijke koopkans
Al met al interessante bodemsignalen, maar toch hou ik het op een voorwaardelijke koopkans. Dat komt omdat de kleur van de candle nog niet de juiste is. Bij bodemvorming als opmaat voor een opleving is een witte candle gewenst om tot actie over te gaan. Zolang dat uitblijft, bestaat de kans op een trendbreuk. De kantelpunten zijn overigens 4,57 steun en 6,48 weerstand, dus als de bulls er zin in hebben, is er voldoende stijgingsruimte.

Coaching
U kent mijn coaching aanbeveling “Wacht op wit”, wat nu ook van toepassing is. Want dan is er een grotere kans op een koersstijging. Dan kunt u overwegen om koopposities aan te gaan met een uitstekende Risk Reward verhouding. Al met al dus een spannende fase. U kunt het koerspad dagelijks checken in onze Chart Service, succes!

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van AirFrance KLM

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.