Vele sectoren worden door Corona midscheeps geraakt, zo ook de vliegtuigbranche. Komen zij de ellende te boven? Zullen ze overleven? Zijn ze klaar voor een doorstart? Voor beleggingsdoeleinden allemaal wezenlijke vragen. Dit geldt ook voor AirFrance KLM. Welnu, als de grafiek niet liegt, zijn binnenkort bodemstampers in aantocht als opmaat voor een koersherstel. Maar niet te vroeg juichen, lees eerst verder.

Grillige downtrend
Het behoeft denk ik weinig toelichting als ik meld dat dit fonds koerstechnisch in zwaar weer verkeert. Het verdient sowieso geen schoonheidsprijs wat betreft trendmatigheid. Geen mooi ritme in top- en bodemvorming, wel forse koersduikelingen en dappere oplevingen. Volgens de regels van het Dashboard Beleggen is er thans sprake van een dalende trend op alle timeframes, dus dat oogt niet goed. De beren dus stevig aan de leiding, maar voor hoe lang nog?

Bodemvorming
Als we de lange termijn grafiek bestuderen dan zien we enerzijds de slechte trendmatigheid, maar anderzijds ook wel de grillige contouren van een trading range achtige configuratie. Daarbij is het thans van belang wat de spelers gaan doen bij de 3+ groene streep die de onderkant van de range bepaalt. In 2012 was dit het ultieme dieptepunt, waarna uiteindelijk de 12+ zone werd bereikt. Zouden de spelers dit spel gaan herhalen?

Wacht op wit
De vooruitzichten en verwachtingen zijn vooralsnog niet hoopgevend, zo blijkt uit diverse persberichten. Maar dat zijn fundamenteel gevoede opinies. Helemaal niet verkeerd, maar het gaat er uiteindelijk om hoe de massa alle ellende absorbeert en dat zien we terug op de grafiek. Mocht het zo zijn dat al het negatieve nieuws binnenkort in de koers is verwerkt, dan zou er komende maand een witte candle moeten verschijnen als opmaat voor een koersherstel naar mogelijk de SMA lijn op 8,50. “Wacht op wit” is dan ook de TA coaching aanbeveling voor koopjesjagers met hun jeukende speculantenhanden. Nog even geduld dus.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van AirFrance KLM

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.