Het veel geplaagde AIrFrance KLM lijkt zich te herstellen, althans charttechnisch gezien. De dagkaart herbergt een aantal bodemsignalen, hetgeen een uitnodiging voor koopjesjagers behelst om de bulls een handje te helpen. Ik zal de verwachte route voor u uitstippelen.

Meer trendmatigheid
De dagkaart toont duidelijk aan dat er tijdenlang sprake was van een zijwaarts koersverloop tussen afgerond 4,50 en 5+. Geen inspirerende grafiek, nauwelijks tot geen trendmatigheid en ook geen duidelijke ondersteuning vanuit de indicatoren. Maar daar komt sinds deze maand verandering in. In eerste instantie een breakout naar 5,96, gevolgd door een correctie naar de licht opkrullende SMA lijn op 5+. Een significante koersbeweging, waardoor het proces van hogere toppen en hogere bodems meer gestalte krijgt. Anders gezegd, er vloeit richting in de chart, er is meer trendmatigheid zichtbaar.

Bodemsignalen
De SMA als dynamische trendlijn biedt steun aan op 5+, de ideale plek om te bodemen. Vandaag een witte candle met de swingteller op +1 en de Swingtrader die overgaat van blauw naar groen en daarmee de bulls stimuleert om een nieuwe upswing te starten. Hier komt nog bij dat het motto ‘oude weerstand wordt nieuwe steun ‘(zie stippellijn) valide is. Kortom, voldoende indicaties die wijzen in de richting van de bulls. Zij krijgen de gelegenheid de koers vanaf 5+ omhoog te stuwen richting de recente top en rode streep op krap 6, hetgeen een zeer acceptabele Risk Reward Ratio oplevert voor koopjesjagers.

Coaching
Goed, een koopkans voor koopjesjagers die een stoploss noteren onder 5, 00 en een profitstop op krap 6,00. Als actieve Turbo belegger kun je profiteren van de verwachte opleving met een BNP Turbo Long met een stoploss op 4,60, deze Turbo heeft een hefboom van 4,60. Bij koersvorming onder 5+ is de setup niet meer valide en moet je gedisciplineerd de aangeschafte Turbo weg doen, maar dat is logisch bij een min of meer offensieve, kort-op-de-bal scenario. Succes!

Ter overweging de volgende BNP Paribas Turbo
Bekijk all BNP Paribas Turbo’s op dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.