In de eerste helft van dit beleggingsjaar hebben de beren flink huisgehouden, dat moge duidelijk zijn. Maar in de tweede helft zijn her en der mooie koersstijgingen te verwachten, veelal als hervatting van de langere termijn positieve trend, ja, die is nog steeds valide. Zo ook op de maandgrafiek van Ahold, bodemstampers zijn actief, een koopkans dient zich aan. Lees maar verder.

Lange trend
De lange termijn trend is nog steeds opwaarts gericht. Dit blijkt uit de serie hogere toppen en hogere bodems boven een fier opkrullende SMA lijn. Onlangs werd er getopt op krap 31,00 waarna een volatiele correctie volgde richting de 24+ zone. De afstand met de SMA lijn moest worden verkleind, hetgeen dus is gebeurd, mede gevoed door de RSI en de swingteller. In de 24+ zone kan de correctie opdrogen om daarna de trend een nieuwe impuls te geven.

Steunscenario
In de 24+ zone zijn thans bodemstampers actief. Onder het motto ‘oude weerstand wordt nieuwe steun’ wordt geprobeerd een witte juli candle te plaatsen, de eerste indicatie van bodemvorming. De 3e Fibo retracementlijn doet ook een duit in het bodemzakje en de RSI probeert op de 50-lijn en de OS-lijn op te krullen. Stuk voor stuk aanwijzingen dat de bulls gaan proberen de trend nieuw leven in te blazen.

Koopkans
Volgens de indicatoren is het nog niet toegestaan om koopposities te overwegen. Logisch, want de indicatoren hebben meer bullish voeding nodig om positief te draaien. Maar charttechnisch gezien zijn er anticiperende koopkansen, mits de koers boven 24+ blijft bewegen. Van 24+ naar 30+, dat is vooralsnog het meest waarschijnlijke scenario. Voor trendvolgende beleggers een uitdagende propositie.

BNP Paribas Turbo’s en Boosters van besproken titel

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.