Ook Ahold Delhaize heeft haar cijfers gepresenteerd, daar zal ik niets over zeggen. Ik ga wel de weekchart voor u duiden om vast te stellen hoe beleggers het cijfermateriaal absorberen en in te schatten wat de koers gaat doen. Ik verklap nu reeds dat er flink wordt gesparteld op het veld, maar wel met een positieve ondertoon.

Volatiel stijgingskanaal
Al geruime tijd is er sprake van een volatiel koersverloop met een duidelijk stijgingsritme. Ik zie immers hogere toppen en hogere bodems, begeleid door een oplopende trendlijn en bijbehorende trendkanaallijn. Maar ik zie ook her en der enorme sprieten onder en boven de candle bodies. Dit duidt op nervositeit bij de spelers, er wordt flink gezwiept op het veld. De indicatoren staan momenteel allemaal in de plus, dus dat is een mooie bevestiging van de charttechnische bevindingen.

De kantelpunten
Er wordt momenteel flink gesparteld bij de bovenkant van het stijgingskanaal met recent zelfs een kortstondige uitbraak aan de bovenkant van het kanaal. Maar dat werd rap afgestraft door de beer, waardoor afgerond 32,50 als eerste weerstand in het veld ligt. Onder in het veld ligt 30+ als eerste kantelpunt, gelijk aan de Fibo lijn, met daarna krap 29 als routepaaltje. Met 30+ als eerste vangnet is een opleving naar 32,50 een aannemelijk scenario.

Wat te doen?
Het is geen makkelijk speelveld voor trendbeleggers, de koers wordt immers alle kanten op geslingerd, twee handen aan het stuur is gewenst. Maar gezien het totaal-plaatje mogen koopposities worden aangehouden zolang de koers boven 30+ noteert. Vinger aan de pols als het lukt om wederom 32,50 op de borden te krijgen, want dat zal wellicht weer wat overspannenheid opleveren. Overigens, boven 32,50 wordt de ATH aangescherpt, dat zou een mooie prestatie van de bulls zijn. Bij koersvorming onder 30+ is het te overwegen om wat winsten te verzilveren, want dan groeit de kans op een dip naar de onderkant van het stijgingskanaal. U ziet, dynamisch beleggen op dit speelveld is geen overbodige luxe, succes!

BNP Paribas Turbo’s en Boosters van dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.