Ondanks dat de resultaten van Ahold de eigen verwachtingen overtroffen, ontkomt ook dit aandeel niet aan de grillen van de markt. Die reageert immers regelmatig volkomen anders dan dat op basis van cijfers verwacht zou worden. Al met al heeft het niet zoveel zin om dat te gaan verklaren. Het is goed om te weten dat een aandeel fundamenteel een bepaalde waardering krijgt, de koersvorming zal het toch ook moeten laten zien voordat een belegger er van kan profiteren. Ondanks de stevige tik terug voor Ahold, liggen er overigens wel mooie kansen op het veld.

Langdurig up
Er staat een prima trend op de maandgrafiek van Ahold. Hogere toppen en bodems kenmerken de chart vanaf 2003. Daarbij zijn regelmatig duidelijke correcties zichtbaar. Recent is er een driedubbele top geplaatst rond 31 waarna de koers de afgelopen weken weer teruggezakt is naar het hoogste punt uit 2020 rond 25 euro. Daar lijkt nu wat stabilisatie zichtbaar, er is immers een witte candle in de maak op de weekgrafiek. Logischerwijs noteert de swingteller negatief, maar spanningsmeter RSI staat in dynamisch oversold gebied. Een mooi punt voor een bodem dus, maar wordt die ook daadwerkelijk gezet?

Coaching
De komende week moet blijken of beleggers voldoende vertrouwen hebben om het aandeel op 25 of hoger te blijven waarderen. Onder 25 is de chart kwetsbaar, er ligt pas weer wat potentiële tussenliggende steun rond 22+, waar ook de SMA naar toe kruipt als balanszone. Offensieve spelers kunnen dus Turbo Long posities overwegen als de markt wat overtuiging laat zien rond de huidige niveaus. Bij falende bulls kan er op lagere niveaus opnieuw worden gekeken voor Long posities. Een significante trendbreuk is immers nog niet aan de orde voor de lange termijn horizon. Al met al een mooie correctie binnen de lange termijn uptrend die mogelijk weer Turbo Long kansen aanreikt voor trendvolgende beleggers.

Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming van dit fonds? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.