Ook Ahold heeft deze week cijfers en verwachtingen gepresenteerd. Hoe het beleggend publiek hier op reageert zien we uiteraard terug op de chart. In eerste instantie positief, maar het langere termijn koersbeeld toont toch wat terughoudendheid bij beleggers. Laat ik de maandchart voor u duiden om een route te kunnen uitstippelen met als ultieme vraag of binnenkort 30+ op de borden staat.

Langere termijn positieve trend
We gaan terug naar september 2006 toen de koers de gemiddelde lijn als trendvolgende indicator opwaarts kruiste. Toen stond er 6,50 op de borden, nu noteert de koers rond 29+, toch een mooie rit voor trendvolgende beleggers, die af en toe de adem inhielden toen de bulls langs het ravijn laveerden. De trend is nog steeds intact, zelfs als er een correctie plaatsvindt tot 23+ aan toe. Voldoende correctieruimte dus.

Driehoekformatie
Binnen de langere termijn uptrend is er sinds november 2021 sprake van een  consolidatiefase met lagere toppen en hogere bodems. Grafieklezers zien hierin een driehoekpatroon als continuatie patroon. Dit zou impliceren dat de koers uiteindelijk boven uit de driehoek breekt om de trend te vervolgen. Maar zover is het nog niet. Er liggen twee beren te loeren op 29,50+ en 30,30+, een weerstandzone die niet zomaar wordt weggeslagen. Lukt dit wel, dan komen de bulls op ‘uncharted territory’, zo hoog zijn ze nog nooit geweest.

Coaching
Voor trendvolgende beleggers is de maandgrafiek enerzijds saai, er gebeurt daar niet zoveel, maar anderzijds ook spannend, want breken de bulls binnenkort uit? Een en ander impliceert dat koopposities mogen worden aangehouden, maar hou een vinger aan de pols. Want bij haperingen tegen de weerstandzone en het verschijnen van een volgende zwarte maandcandle is het te overwegen om posities te verkleinen. Boven 30,30+ zijn er additionele koopkansen, waarbij je als belegger moet navigeren op de indicatoren, dat moge duidelijk zijn.
Dus Ahold bulls, keren of passeren bij de rode strepen, laat het maar zien.

BNP Paribas Turbo’s en Boosters van dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.