AHOLD in de rebound

Niet alleen in de boksring spelen zich spannende taferelen af met forse tikken, slagen en mogelijke knockouts. Ook op Beursplein 5 zijn er regelmatig zware gevechten gaande, met zo nu en dan een dappere rebound van een zwaar verminkte stier. Dit laatste is thans het geval op de dagkaart van Ahold, hetgeen mooie rebound kansen oplevert voor offensief ingestelde beleggers.

Breakpout beweging
Als je op het Damrak als fond steeds in de voorste gelederen beweegt, loop je wel eens klappen op van opstandige beren die de dominante positie van de stier op dat moment beu zijn. Zo ook bij Ahold die vanaf 24,50 klappen moest incasseren. De correctiebeweging ging nadien naadloos over in een breakout beweging die thans kan opdrogen bij 22+. Er staan inmiddels wat witte candles, de swingteller staat op +3 en de NBTrade Indicator toont groene staafjes. Voldoende aanwijzingen dat de bulls zijn opgestaan en een tegenaanval willen plaatsen.

Pullback koopkans
Na een breakout volgt er conform de spelregels der technische analyse een pullback, teneinde de trendbreuk te valideren. In dit geval behelst dit een opleving naar de SMA lijn op 23+, tevens maar niet toevallig gelijk aan een 61,8% Fibo retracement. Geen spectaculair herstel, maar wel interessant voor koopjesjagers en rebounders die kiezen voor een BNP Turbo met een mannelijke hefboom. Met een stop op 22+ kunnen zij profiteren van een opleving naar 23+.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van AHOLD

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.