Natuurlijk heeft onze internationale kruidenier last van Corona, maar beleggers zorgen er voor dat de koers goed op niveau blijft liggen. Geen trendbreuk, hooguit wat corrigerende berentikken, het speelveld blijft interessant voor langere termijn beleggingsdoeleinden. Lees maar verder.

Uptrend en correctie
Dat de ondertoon goed is op het weekveld blijkt uit het proces van hogere toppen en hogere bodems boven een fier opkrullende gemiddelde lijn met regelmatig een volledige upswing. Ja, ook wel eens een knap lastige berentik zoals in maart dit jaar, maar zie eens hoe rap die tik werd weggepoetst. “Hupsakee, geen Corona in mijn winkel”, zal meneer Heijn gedacht hebben. Recent is er vanaf de top op 26,56 een normale correctie gestart, ofwel een paar stappen terug richting de SMA lijn, een adempauze voor de bulls. Maar deze correctie wordt deze week al weer afgerond, zo lijkt het.

Bulls aan zet
Met de witte candle deze week in de maak, steun op de 50% Fibo lijn en bodemvorming nipt boven de gemiddelde lijn en een RSI weer boven de 50-lijn, ziet het er naar uit dat de bulls gaan proberen de uptrend nieuw leven in te blazen. De swingteller blijft nog wat achter, daar is de opwaartse draai te scherp voor, dus formeel nog geen Up status op het Dashboard, maar dat lijkt een kwestie van tijd. Met steun op afgerond 23,00 is een opleving naar 26,50 het meest waarschijnlijke scenario.

Coaching
Voor middellange termijn trendbeleggers ligt de grafiek er uitdagend bij. Er worden koopkansen aangereikt, dus nieuwe of additionele aankopen overwegen lijkt de aangewezen strategie. Het moge duidelijk zijn dat bij koersvorming onder 23,00 de positieve vooruitzichten ernstig vervagen. Maar dat is vooralsnog het minst waarschijnlijke scenario.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van deze fondsen

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.