Het is cijferregen op het Damrak, dus altijd weer spannend hoe men reageert op de fundamentele items die over beleggers wordt uitgestrooid. Gelukkig is er de grafiek die haarfijn laat zien hoe de massa de cijfers absorbeert. Zo ook op de weekchart van Ahold waar de bulls alle zeilen moeten bijzetten om te kunnen overleven. Lees maar verder.

SMA vangnet
De grafiek verdient absoluut geen schoonheidsprijs wat betreft trendmatigheid, er is geen mooi proces van hogere toppen en hogere bodems gaande, terwijl de candles wel boven of op de SMA lijn worden geplaatst. Het is overduidelijk dat de SMA lijn als dynamische trendlijn de bulls in de race probeert te houden. Kleefcandles met lange sprieten illustreren de overlevingsstrijd van de bulls.

Tussen steun en weerstand
Niet alleen de gemiddelde lijn, ook de groene steunstrepen helpen mee om de bulls in het zadel te houden. Laat ik 22 tot 23 de steunzone noemen waar de candles niet onder mogen komen. Boven in het veld ligt op krap 25,00 de eerste rode streep, daarboven komt 26,50 in beeld. Kortom, de krijtstrepen zijn duidelijk op het grillige speelveld.

Coaching
Het is hangen en wurgen voor de bulls, hetgeen thans geen uitnodiging behelst om aankopen te overwegen. Witte candles boven de SMA lijn zijn gewenst om koopkansen aangereikt te krijgen. Tot dat moment mogelijk uitstaande koopposities strak bewaken, onder de genoemde steunzone overwegen om afscheid te nemen van stukken in portefeuille, want dan dreigen de beren toe te slaan. U ziet, dynamisch actief beleggen kan best spannend zijn.

BNP Paribas Turbo's en Boosters van BANKS

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.