Op de korte termijn speelvelden neemt de spanning toe. De bulls houden stand, maar de beren slijpen hun messen en willen dolgraag toeslaan. Waakzaamheid is geboden, strak navigeren is gewenst. Toch zijn er wel leuke rebound kansen waar je als actieve belegger van kunt profiteren. Zo is daar een opleving te verwachten op de dagkaart van Ageas. Ik zal de kaart voor u duiden.

Hogere bodem in de maak?
De dagchart toont duidelijk aan dat er sprake is van een dalende trendfase. Ik zie een proces van lagere toppen en lagere bodems onder een rap dalende SMA lijn, de beer duidelijk aan de leiding. Maar ik zie ook een hogere bodem op afgerond 40,50 en dat impliceert een afzwakking van de downtrend, het ritme van lagere bodems wordt onderbroken. Er ligt reeds een groen steunstreepje op 40,50, de tweede witte candle is in de maak en de swingteller springt op +1. De rebound is gestart.

Opleving aanstaande
Het ziet er dus naar uit dat de bulls de gelegenheid krijgen om op te stomen naar de SMA lijn die thans rond 42+ in het veld ligt. De Fibo grid rijkt overigens ook steun aan rond de 50% Fibo lijn, toch een extra windje in de bullenrug. Mocht het niet lukken, dan zal onder 40+ de downtrend worden vervolgd met mogelijk een vrije val naar 38+. Ik ga vooralsnog uit van het meest waarschijnlijke scenario en dat is een rebound in de downtrend.

Coaching
Met de cruciale steunstreep op 40,50 ligt een opleving naar 42+ in het verschiet, mogelijk zelfs door naar 43+ gelijk aan de eerste rode streep. Countertrend spelers kunnen hiervan profiteren met een BNP Paribas Turbo Long positie met de hoogst haalbare hefboom van 4,67, want die Turbo heeft een stoploss op 36,42, ruim onder de chartstop van 40+ voor dit scenario. Speel het spel tussen de genoemde kantelpunten, dat gaat prima met de voorgestelde Turbo Long positie.

Ter overweging de volgende BNP Paribas Turbo of Booster
Bekijk alle BNP Paribas Turbo’s of Boosters op dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.