Afkoeling voor ASM International

ASM International behoort tot de topfondsen binnen de Dashboard selectie. Het aandeel laat technisch dan ook mooie trends zien, maar zo nu en dan ook mooie correcties die kansen bieden aan trendvolgende beleggers. Zo is momenteel een prima afdaling gaande die later wellicht als instapkans benut kan worden door lange termijn spelers. We bekijken de weekgrafiek.

Correctie
Vanaf de top begin dit jaar op 123+ kelderde de koers terug naar 53+, een verlies van circa 56%. De voorliggende topzone met de highs uit 2017 en 2018 deed keurig dienst als steun, waarbij opvalt dat de SMA ondanks de forse daling gewoon sterk bleef stijgen. Een snel herstel volgde met slechts wat haperingen, maar al snel deed ASMI wat het al jaren doet en dat is nieuwe highs neerzetten. De koers bereikte recent een top op 151,25 waarna een correctiefase werd ingezet. Rond 130 was er nog even hoop op een vervolg van de uptrend maar met de forse aderlating vorige week, noteert de koers nu weer rond 120+. De indicatoren staan overwegend in de min, spanningsmeter RSI registreert wel een opleving rond de 50 lijn, doorgaans een prachtige plek voor een bodem. Charttechnisch is echter een diepere correctie mogelijk. De oude toppen, de Fibonacci zone en de stijgende SMA zijn daarbij prima referentiepunten om uit te kijken naar signalen van bodemvorming.

Coaching
De lange termijn belegger die het aandeel graag weer wil oppakken kan tevens een Multi time frame strategie overwegen, zoals een entry op basis van de daggrafiek zodra daar een rebound van start gaat op het Dashboard. U bent er dan mooi op tijd bij, maar het betekent ook dat als het patroon zich vervolgens niet ontvouwt in de goede richting er een snelle exit gewenst is en u weer op zoek moet naar een nieuwe instapkans. Voor nu dus eerst de correctiefase maar volgen, waarbij u kunt uitkijken naar signalen van bodemvorming. Er komen binnenkort vast weer mooie kansen.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van ASML

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.