Afkoeling voor OCI

Er is wat afkoeling zichtbaar bij OCI. Na een stevige opmars is nu immers een afdaling zichtbaar vanaf de topzone op krap 39. En dat terwijl de koers twee jaar terug nog rond 7,50 noteerde. Zijn er nog Turbo kansen voor OCI of is het wellicht beter om nog even af te wachten? Een technische blik op de week- en maandgrafiek om de actuele status te bepalen.

Gedegen trend
Half april bereikte OCI het hoogste punt dat noteerde op 39+. Daar ging een flinke opmars aan vooraf vanaf de zone rond 7,34, de bekende Corona dip die ook OCI trof. Vanaf de bodem werd vervolgens een bijna onverstoorbare weg omhoog ingezet. Het opwaartse koerspatroon met hogere toppen en hogere bodems wordt daarbij gekenmerkt door een mooi oplopend koersgemiddelde. Na het neerzetten van de top op krap 39, waarbij er in de voorliggende opmars al sprake was van een flinke oververhitting aangegeven door oranje MRI candles, is er inmiddels sprake van een correctie fase waarbij er recent een tussenliggende steun is gevormd op 30+.

Coaching
Charttechnisch ligt er onder 30 echter nog een flink gebied naar de zone rond 25. Snelle stijgingen zijn in de praktijk minder solide gebleken, een afdaling richting 25 is dan ook niet ondenkbaar. Vooralsnog is het dus zoeken naar signalen van bodemvorming als teken dat de correctie wordt afgebroken. Zolang de afdaling valide is, kunnen shortspelers overwegen om bestaande posities nog aan te houden. Na de correctie liggen er mogelijk weer Turbo Long kansen.

Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming van dit fonds? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.