De aandelenbeurzen liggen er goed gemutst bij, maar voor hoe lang nog? Alle Corona ellende moet toch een keer ingeprijsd worden? Beleggers moeten toch een keer de rekening gepresenteerd krijgen? Volg dan ook steevast de grafiek van onze beursbarometer, want die geeft glashelder aan wanneer het sentiment zal draaien. Thans zijn er indicaties die hoop en vrees weerspiegelen bij beleggers. Ik zal de weekkaart voor u duiden.

Positieve ondertoon
De goede stemming op het Damrak blijkt uit een aantal bullish bevindingen. Zo is er sprake van een mooie serie hogere toppen en hogere bodems binnen een stijgingskanaal. De candles staan boven een licht opkrullende gemiddelde lijn en regelmatig worden prima upswings neergezet. Mijn marktlensindicatoren ondersteunen wat dat betreft de acties van de bulls.

Vrees voor de beer
Deze week staat de swingteller ofwel stappenteller op +8, dus het schiet al aardig op met de huidige upswing. De stieren moeten nog even aanzetten om komende week swing +9 te kunnen zien. Haperen ze onder circa 675 dan zal volgende week de swingteller naar -1 springen, hetgeen een correctiestand behelst. De rode streep op 689+ zal dan onaangeroerd blijven, de weg naar hogere niveaus wordt geblokkeerd. De mogelijk aanzwellende berendruk wordt ook nog eens geïndiceerd door zogenaamde negatieve divergentie op de RSI. De spanningsmeter toont een lagere top, terwijl de AEX een hogere top laat zien. Dit is veelal een teken van onderhuidse spanning, de beren slijpen hun messen.

Hoop op de stier
Welnee, helemaal geen berendruk zullen de optimisten zeggen. Er ligt op 652 toch een dikke groene steunstreep? De stieren zullen daar wellicht heen wandelen maar daarna zullen ze een nieuwe parade starten die keurig past binnen het stijgingskanaal. Dus mogelijk een extra aanloop, maar zeker geen diepe correctie, laat staan een trendbreuk. Dit zijn geluiden uit het optimistenkamp.

Coaching
Wat er gaat gebeuren weet niemand, tenzij je een echte glazen bol hebt (mag ik die hebben dan?). Maar je kunt wel het meest waarschijnlijke scenario schetsen. Dan blijkt dat er topvorming dreigt zolang de AEX onder 689+ beweegt, als opmaat voor een correctie richting de 652 zone. Daaronder is een diepere correctie mogelijk tot aan de onderkant van het stijgingskanaal op circa 620. Mocht ook dat niveau sneuvelen dan is de SMA  lijn op circa 570 de laatste reddingsboei voor de bulls. Voor nu dus de groene en rode strepen in de gaten houden. Dat zijn de krijtstrepen waar nu beleggers ‘tussen hoop en vrees’ balanceren.

BNP Paribas Turbo's en Boosters van AEX

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.