Deze week wordt beleggingsmaand juli afgesloten. Naar het zich laat aanzien gaat juli de boeken in met een heel mooi resultaat. Gestart op 651+ en mogelijk een slotkoers rond 715, een plus van bijna 10%. Een en ander ging gepaard met veel turbulentie, flinke stuiterbewegingen en forse koersbewegingen, dat tekende de euforie op het veld. Maar hoe nu verder? Wat mogen we in de tweede helft verwachten?

Volatiel gestuiter
De maandgrafiek illustreert de nervositeit op het speelveld. In juni nog een Bearish Engulfing patroon, ofwel scoringskansen voor de beer. Maar in juli al weer een stevige witte candle, mogelijk zelfs als Bullish Engulfing patroon als de slotkoers hoger is dan 714,87. Een sterke aanval van de bulls, de bal rolt van links naar rechts en weer terug. Hierbij is het van belang vast te stellen dat rond 650+ bodemvorming plaatsvindt in de Fibo grid en boven de SMA lijn, waardoor de lange termijn uptrend intact blijft en een nieuwe impuls kan krijgen.

De kantelpunten
Om te beweren dat de tweede helft zeer succesvol zal zijn voor de bulls, gaat te ver. Er wordt weliswaar een volatiele bodem neergezet, maar er zijn wat kantelpunten die van belang zijn voor de stieren. De eerste rode lap ligt op 719 en daarna een op 743, goed zichtbaar op de weekchart. Deze weerstanden moeten worden geslecht om op de weekkaart een trendomkeer te bewerkstelligen. Dan is er voldoende ruimte op de maandchart om op te stomen naar 800+. Dat zou toch wat zijn, 800+ als jaarultimo. Onder in het veld ligt de 650-630 zone als vangnet voor de bulls. Al met al voldoende bewegingsruimte, hetgeen wel past op een positief gespannen speelveld.

BNP Paribas Turbo’s en Boosters van besproken titel

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.