De negende beleggingsmaand van dit jaar is van start gegaan. Mooi moment om de AEX maandchart te consulteren om vast te stellen wat we richting de jaarultimo mogen verwachten. Ik kan u alvast verklappen dat de weg naar boven moelijker begaanbaar wordt voor de bulls, een extra beer op de weg. Lees maar verder.

Positieve ondertoon
Na de Corona tik tot 389+ wisten de bulls zich zeer rap te herstellen, een prestatie van formaat, eerlijk is eerlijk. De index keerde snel terug boven de nog steeds opkrullende gemiddelde lijn, de swingteller sprong rap in een plusstand en de RSI als spanningsmeter liep weg van de 50-lijn. Dit alles resulteerde in een hernieuwde Up status op het Dashboard, ofwel een positieve ondertoon met tot aan vorige maand 632+ als haalbaar koersdoel richting de jaarultimo. Maar er is een hobbel bijgekomen op 587+.

Deuk in de trend
Alles wijst weliswaar in de richting van de bulls, toch zijn er wat haperingen zichtbaar. De candles hebben geen overtuigende body, de kleur is ook niet altijd de juiste en niet onbelangrijk, er verschijnt deze maand een rode streep op 587+. Een extra hobbel die genomen moet worden om de 630+ weer in zicht te krijgen. Toch een kleine smet op de bullenparade, vooral als de September candle onverhoopt zwart kleurt. Dat zou de opmaat voor een correctie kunnen zijn die mag aanhouden tot circa 530, gelijk aan de SMA lijn.

Strak navigeren
Bovenstaande bevindingen leiden tot het volgende scenario. Zolang de AEX boven 530 noteert met witte candles is een opleving naar 587+ aannemelijk. Boven 587+ is er extra stijgingsruimte tot 630+. Dit zijn belangrijke kantelpunten voor lange termijn trendvolgende beleggers die koopposities hebben uitstaan en zo mogelijk willen uitbreiden.  Zij houden echter ook rekening met de mogelijkheid dat september een zwarte candle zal afleveren, hetgeen dan aanleiding mag zijn om uit hoofde van Money Management koopposities wat af te romen.

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.