De spanning neemt langzaamaan toe op het korte termijn speelveld van onze beursbarometer. Zijn de bulls in staat om de stijgende trend intact te laten en een nieuwe impuls te geven? Of staan we aan de vooravond van een trendbreuk met zicht op 633 als eerste rustpunt? Kortom, een ‘randje ravijn’ scenario. Lees maar verder.

Spannende correctie
De trend is stijgende, getuige het koersverloop boven een fier opkrullende gemiddelde lijn met regelmatig mooie volledige swings. De trend blijft intact zolang de koers boven deze dynamische trendlijn blijft bewegen die thans op 651+ in het veld ligt. Dit impliceert tevens dat de huidige correctie die gestart is vanaf 689+ zeer binnenkort moet worden afgerond. En dat ziet er wel naar uit, want er zijn bodemsignalen zichtbaar.

Bodemsignalen
Het eerste bodemsignaal is een zogenaamd Morning Star bodempatroon, althans als de candle van vandaag de gap met de voorliggende candle open laat. Dan wordt de candle van afgelopen vrijdag omarmt door twee hogere candles, inclusief gaps. Dit is veelal een betrouwbaar bodempatroon. Tweede signaal is de rode stand bij de Swingtrader. Dit impliceert dat de koers relatief gezien te laag staat en dat het een kwestie van tijd is wanneer er groene staafjes verschijnen. Derde signaal wordt aangedragen door de groene streep op krap 648, tevens het cruciale niveau en kantelpunt om een trendbreuk af te wenden.

Coaching
Alles overziende moeten de bulls alle zeilen bijzetten om te overleven op het korte termijn speelveld. Zolang zij boven 648 bewegen is een opleving naar 670 en eventueel 689 het meest waarschijnlijke scenario. Als actieve Turbo belegger kun je profiteren van de verwachte opleving met een BNP Turbo Long met een stevige hefboom van bijvoorbeeld 10 met een stoploss ver weg op 598. Bij koersvorming onder 648 is de setup niet meer valide en moet je gedisciplineerd de aangeschafte Turbo weg doen. De Risk Reward Ratio van de Setup is prima, dat rechtvaardigt een Turbo Long met een hogere hefboom. Succes!

Ter overweging de volgende BNP Paribas Turbo
Bekijk all BNP Paribas Turbo’s op dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.