Het was 2016 dat ondergetekende een bijeenkomst bijwoonde waarin gesteld werd door kapitaalmarktspecialisten dat de rente ‘volgend jaar’ omhoog zou gaan. Inmiddels vijf jaar later is de rente nog een stuk lager en is onze index van grofweg 450 naar 780+ gestegen. De Tina trein lijkt dus nog altijd zijn werk te doen. Wat is immers het alternatief ten opzichte van 0,01% spaarrente? Een enkeling probeert het nog in de vastgoedmarkt, maar daar is het voor mensen zonder gedegen vastgoednetwerk inmiddels ook dramatisch om iets te kunnen kopen voor een interessante prijs. Wat de rente uiteindelijk gaat doen weten we niet, hoezeer dingen ook voor de hand liggen. Logischerwijs geldt dat ook voor de beurs waar de AEX al maanden in ‘overspannen’ toestand verkeerd.

800 punten in het vizier
Een blik op de week en de maandkaart zegt eigenlijk al genoeg. Als we de koersontwikkeling bekijken zal iedereen met een frisse blik waarschijnlijk beamen dat het er wat overspannen uitziet. Het is bijna één streep omhoog. Wat we er met zijn allen ook van vinden, het gebeurt wel en niveaus van 800 punten komen inmiddels dicht in de buurt. Of de bedrijfswinsten dat nou ondersteunen of niet. Wat dat betreft is het leuk om even de grafiek “Corporate profits vs. S&P500” op te zoeken. Hoe dan ook, de vraag is, wanneer komt er een correctie? Geen idee, maar ik kan u wel wat routepaaltjes geven. Vooralsnog zet ik het target voor de AEX even op 800 punten. Daarbij leg ik in geval van een significante correctie de potentiële steun rond 700+ punten ter hoogte van het oude high.

Coaching
Vooralsnog kunnen koopposities dus worden aangehouden. Daarbij geldt: ‘The trend is your friend.’ Desgewenst is een trailingstop een prima exit methode, bijvoorbeeld onder een low op de maandgrafiek of swing low op de weekgrafiek. U ziet, zo ingewikkeld hoeft het allemaal niet te zijn.

Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming van dit fonds? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.