Spanning en sensatie, maar ook piepen en kraken, turbulentie en grilligheid, dit alles zien we momenteel op het dagveld van de AEX. Een spannende strijd tussen bull en bear, maar wie eist binnenkort de overwinning op? De dagkaart herbergt het antwoord, lees maar verder.

Grillige correctie
De dagkaart toont een positieve ondertoon met een mooi proces van hogere toppen en hogere bodems met momenteel een correctiefase getuige de minstand op de swingteller. Maar de beren krijgen niet echt poot aan de grond. Ze hebben de AEX onlangs tot aan de eerste Fibo grens op 782+ gedrukt, verder kwamen ze niet. De bulls weten de beren aardig van zich af te schudden, waardoor de correctie matig, maar ook grillig is. Waar liggen de randen van het speelveld?

Krijtstrepen
Onder in het veld ligt 782+  als overtuigend vangnet, gevoed door de Fibo grid, het Morning Star bodempatroon, de groene steunstreep, een fel opkrullende RSI en een groen staafje op de Swingtrader indicator. Slechts de swingteller staat nog in de min, maar met deze voortgang staat er morgen +1 op het scherm, waardoor de Up status weer terugkeert op het Dashboard. Dan groeit de kans op een aanval op de rode streep op 799+, gelijk aan de recente top en ALH dit jaar. Als u goed kijkt, staat de AEX bij 792+ precies op de middenstip. Dan is het zaak de indicatoren te consulteren en die wijzen in de richting van de bulls.

Coaching
De chart herbergt een anticiperende koopkans voor trendvolgende beleggers. De Risk Reward Ratio is minder fraai als de index precies tussen groen en rood noteert, hou daar even rekening mee. Dus profiteer van een verwachte opleving met een niet te felle BNP Paribas Turbo Long, kies voor bijvoorbeeld hefboom 5, hier is een stoploss van 641 aan gekoppeld. In dit geval kies je een hefboom, niet een stoploss. De Turbo wordt uiteraard weggedaan bij koersvorming onder 782. Succes!

Ter overweging de volgende BNP Paribas Turbo of Booster
Bekijk alle BNP Paribas Turbo’s of Boosters op dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.