AEX in de tweede helft

De eerste helft van het beleggingsjaar zit erop, een mooi moment om de maandchart te consulteren voor een visie betreffende de tweede helft. Met veel turbulentie door naar 630+, of juist dippen naar 530+? Ik zal de chart voor u duiden en het meest waarschijnlijke scenario schetsen.

Volatiel spel
Ik vertel u geen nieuws met de melding dat een nogal volatiel spel wordt gespeeld door beer en stier. Het jaar werd geopend op 608, we hebben een dieptepunt gezien op 389+ en juni werd afgesloten op bijna 560 punten. Aan turbulentie geen gebrek, leuk voor actieve beleggers, voor trendbeleggers zijn het ‘headache moves’. Maar hoe nu verder? Door de aanzwellende turbulentie is er veel ruimte voor beer en stier binnen het stijgingskanaal. Zwieren en zwaaien tussen 530+ en 630+, dat is charttechnisch mijn bevinding. Een speelveld van 100 punten.

Meten is weten
Wat zeggen de Dashboard indicatoren? Koersvorming boven een fier oplopende gemiddelde lijn, de swingteller ofwel stappenteller op +2 en de RSI nipt boven de 50-lijn. Deze combinatie geeft een UP status op het Dashboard, ofwel een positieve ondertoon, meer kans voor de stier dan de beer. Diezelfde gemiddelde lijn geeft aan dat er onder in het speelveld ruimte is tot 530+ zonder dat de trend in gevaar komt. Een extra aanloop is dus wel degelijk toegestaan, even wat corrigerende berentikken tussendoor.

Coaching voor trendbeleggers
Het maandveld van de AEX ligt er uitdagend bij voor trendbeleggers. Zij halen weer opgelucht adem na de forse Corona klap en kunnen overwegen om extra koopposities in te nemen. De grafiek rechtvaardigt dit, met daarbij de opmerking dat een eventuele dip van circa 5% ingecalculeerd moet worden in de strategie. “Kopen op zwakte”, “Buy the Dip” op een 100 punten speelveld zou je het ook kunnen noemen.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van AEX INDEX

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.