Met nog een kwartaal te gaan dit jaar, worden al weddenschappen afgesloten inzake de eindejaarsstand. Wel of niet boven de 800 het jaar uit? Het vierde kwartaal scoort historisch gezien best goed, in 73% van de gevallen tonen de laatste drie maanden een stijgingstendens. Dus de intentie om met een 8 het jaar uit te gaan is er wel, echter de maandchart toont aan dat de vut er uit is. Geen records meer dit jaar. Ik zal de verwachte route voor u duiden.

Einde bullenparade
Dat er sprake is van een positieve ondertoon behoeft nauwelijks verder commentaar. We hebben een prachtige rit gezien van de bulls van circa 550 eind 2020 tot even boven de 800 dit jaar. De stierenrally werd keurig begeleid door de swingteller van +1 naar +9. Maar toen kwam de klad er in. Zwarte candles en een afketsende RSI tegen de dynamische OB-lijn impliceren thans een rem op de bullenparade als opmaat voor een correctie. Bij deze voortgang zal er komende maand op 804+ een rode streep verschijnen en springt de swingteller mogelijk in een correctiestand.

Effe dippen
Goed, richting de jaarultimo dus corrigerende berentikken met eventueel tussendoor wat stuiptrekkingen bij de bulls, dat is charttechnisch gezien de verwachting. Geen records meer dit jaar, dat is niet zo erg, het gaat er om tot hoever de AEX kan zakken. Daartoe zet ik de Fibo grid in en stel ik vast dat een dip tot krap 700 of zelfs 635 haalbaar is. Best wel veel correctieruimte, zonder dat de trend in gevaar komt. De afstand met de SMA lijn mag worden verkleind, een hogere bodem mag vervolgens worden geplaatst om daarna de trend weer te vervolgen. ‘Kopen op zwakte’ blijft vooralsnog de aangewezen strategie voor trendbeleggers. Gelukkig, toch nog een positieve bevinding.

 

BNP Paribas Turbo’s en Boosters van AEX

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.