Het kan gebeuren dat de beer als een razende om zich heen slaat, zorgt voor een flinke aderlating, de bulls versuft achterlaat, maar ook bakzeil haalt bij de SMA lijn. Dit gebeurt thans op de dagchart van de AEX index. Een uitgelezen koopkans voor de anticiperende koopjesjager. Lees maar verder!

Felle correctie
De trend op het korte termijn speelveld is positief, want reeds geruime tijd staan de candles boven een rap opkrullende SMA lijn. Recent getopt op 736+, direct gevolgd door een enorme zwarte candle. “Dat zagen we niet aankomen” is dan de veel geslaakte kreet en terecht, want de forse berentik zat niet in de chart verpakt. Dan komt het er op aan te vertrouwen op de indicatoren. En dan blijkt dat de felle correctie wordt opgevangen door de SMA lijn op 713. Ook de RSI en de Fibo grid zorgen er voor dat de bulls in de race blijven.

Steunscenario
Als het lukt om met een witte candle op te veren vanaf de 713+ zone, dan wordt er keurig gebodemd op de meest ideale plek die je je kunt voorstellen. De trend blijft intact, de bulls mogen proberen een nieuwe actiebeweging te starten. Dit leidt dan tot een steunscenario rond 713+ met opwaarts potentieel tot 736+. Onder de SMA zullen de bulls hun grip op de chart alsnog verliezen, dat moge duidelijk zijn. Maar we houden vast aan het spannende motto “De trend is intact, totdat het tegendeel wordt aangetoond”.

Coaching
Uit het geschetste scenario kan worden afgeleid dat koopjesjagers kunnen overwegen om aankopen te doen. Met een uitstekende Risk Reward Ratio zijn er kansen met een BNP Paribas Turbo Long met een redelijk hoge hefboom van 10+, met een stoploss op 658. Het is uiteraard zaak om de bodemstampers goed te volgen en bij falende bulls onder 713 de Turbo weg te doen. Je wacht uiteraard niet totdat de stoploss van de Turbo wordt geraakt, dat hoef ik hopelijk niet meer uit te leggen.

Ter overweging de volgende BNP Paribas Turbo of Booster
Bekijk alle BNP Paribas Turbo’s of Boosters op dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.