AEX eindejaarsrally?

Oktober is afgesloten met een volatiele zwarte candle, ter illustratie van het feit dat de bulls alle zeilen moeten bijzetten om zicht te houden op hogere koersen en zo mogelijk een eindejaarsrally. Maar er is hoop gezien de mooie start van de elfde handelsmaand. Er staat inmiddels een dappere witte candle. Wat mogen we technisch gezien verwachten richting de jaarultimo?

Weg van de middenstip
De ondertoon op het lange termijn speelveld is al geruime tijd positief, getuige het proces van hogere toppen en hogere bodems binnen een stijgingskanaal. Bovendien worden de candles boven de SMA als trendvolgende indicator geplaatst. De SMA lijn ligt rond 510 in het veld, dus er is voldoende ruimte voor correctie, zonder dat de trend in gevaar komt. Op moment van schrijven kruipt de AEX langzaam maar zeker weg van de middenlijn van het stijgingskanaal. Ondersteund door een positieve stappenteller en een aanzwellend momentum vervolgen de bulls hun parade richting de bovenkant van het stijgingskanaal. Dan hebben we het wel over niveaus tot ruim boven 600. Ik zie geen tegenstrijdigheden, oneffenheden of onderhuidse spanning, dus november en december zouden mooie witte candles kunnen opleveren met een 6 op het scorebord, als u begrijpt wat ik bedoel.

Ver boven 600
Nog even een aanvulling wat betreft haalbare koersdoelen. Er is een techniek, de Fibonacci extentie berekening die je kunt toepassen op de grafiek om toekomstige toppen en bodems te detecteren. Zonder verder in detail te treden kom ik tot een extentie van 670 punten. Dat zal dit jaar niet lukken, maar voor 2020 is dit toch een prima vooruitzicht?
Alles overziende kan worden vastgesteld dat het lange termijn speelveld van de AEX er goed bijligt en dat met deze voortgang hogere koersen aannemelijk zijn. Ga maar voorsorteren op een eindejaarsrally, succes!

Coaching
Voor lange termijn beleggers is het van belang dat de AEX boven de 580-585 zone blijft bewegen. Dan zijn additionele koopposities te overwegen.
Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming van de AEX? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte. Voorts kunt u dagelijks de AEX Coaching Video aanschouwen om bij te blijven over het koersverloop van onze beursbarometer.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van de AEX

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.