Spanning en sensatie op de aandelenvelden. Wel of geen decemberrally? Komen de bulls nog even goed uit de startblokken of wordt de berendreiging te groot? Charttechnisch zie ik een mix aan plussen en minnen. Ik zal de cocktail voor u duiden.

Plussen en minnen
Wat trendmatigheid betreft is er sprake van een negatieve overgangsfase, want de candles noteren onder de SMA lijn. De swingteller onderstreept deze fase, de DBS staat reeds in het blauw, maar zonder short aanbeveling. Dit laatste komt omdat de candles wit kleuren en mogelijk een Morning Star bodempatroon vormen. Bovendien dreigt de RSI met een 50-lijn upcross. Tel daarbij op dat de Fibo grid steun aanreikt om uiteindelijk vast te stellen dat beer en stier met een spannende strijd bezig zijn.

Laatste ronde
Maar hoe gaat de laatste ronde er uit zien? Dat wil zeggen de resterende december handelsdagen? Maken de bulls zich klaar om met een spannende inhaalmanoeuvre de SMA te passeren om vervolgens naar 809 te sprinten? Dit is een haalbaar scenario als vandaag of morgen de 798 passage wordt uitgenomen. Als er morgen daarentegen een zwarte candle verschijnt tegen de SMA lijn, dan zal de beer weer een tik kunnen uitdelen, zonder dat daardoor het sentiment direct omslaat. Gelet op enerzijds de ontwikkelingen op de markten om ons heen en anderzijds de historische resultaten in de decembermaand hebben de bulls volgens mij toch wel de meeste troefkaarten in handen.

Coaching
Goed, laten we de bulls een handje helpen met een Turbo Long aanbeveling, die uiteraard anticiperend van aard is. Bij een stand van 793 en een stoploss van 789 (low van vandaag) en een koersdoel van 809, geldt een Risk Reward Ratio van 4. Dit impliceert dat een BNP Turbo Long met hefboom 4, ofwel een Turbo Long 602,50, uitkomst kan bieden.

Bekijk alle BNP Paribas Turbo’s of Boosters op dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.